Du behövs i församlingen! 
Vill du lära dig något nytt? Träffa nya människor och framförallt – göra något för andra? Att vara volontär i Danderyds församling handlar om just det. Vi välkomnar nya volontärer i alla åldrar, från olika kulturer och med olika erfarenheter.

Idag är det ett 70-tal personer i olika åldrar som ideellt utför olika volontäruppgifter inom församlingen. Utan dessa skulle det inte vara möjligt att ha ett så varierat, utåtriktat och engagerat arbete.

Informationsträffar 
Vi inbjuder till tre träffar då du får veta mer om volontärskap i Danderyds församling. Välj det datum som passar dig:

Söndag 9/9 kl. 11.00-14.00 Diakonins dag. Vi börjar med högmässa i Danderyds kyrka. Därefter blir det kyrksoppa i Församlingens Hus.

Torsdag 13/9 kl. 17.00-18.30 i Andrum, Mörby centrum, plan 5.

Torsdag 27/9 kl. 17.00-18.30 i Församlingens Hus.

Vad vill du göra? 
Vi hoppas att du vill bidra med det du är intresserad av t.ex. ingå i en besöksgrupp, agera statist/skådespelare, värd/värdinna, resurs på familjeläger och/eller prata svenska-café, marknadsförare m.m. Kanske vill och kan du göra något vi själva inte sett behov av ännu.

Det är inget livstidsuppdrag. Du kan välja mellan att göra något vid enstaka tillfällen, varje vecka, under en kort tid eller under en längre tidsperiod. Som volontär få du gå en utbildning som ger dig kunskap om församlingen och om vad det innebär att vara volontär.

Vill du veta mera? 
Välkommen att kontakta diakon Elisabeth Stenberg.
Telefon: 08-568 957 21
E-post: elisabeth.stenberg@svenskakyrkan.se