I en tid där allt går i ett kan gudstjänsten bli en paus, ett andrum, och ett sätt att få perspektiv på sitt liv. När man sätter sig ner i kyrkorummet är man en del av ett sammanhang; här har människor suttit före oss och många fler kommer att sitta här efter oss. I gudstjänsten kan vi vara i fred med oss själva och Gud. Samtidigt har vi gemenskap med de som deltar i gudstjänsten. Alla är välkomna och man behöver varken vara medlem i Svenska kyrkan eller döpt.

Här kan du få information om gudstjänsterna i Danderyd:
• Titta i kalendariet på hemsidans startsida.
• Stockholms stifts gemensamma gudstjänstannons i Svenska Dagbladet och DN på fredagar.
• Ring Kyrkrösten: 08-568 957 34
• Gå in på Svenska kyrkans hemsida. Där finns information om alla gudstjänster i Danderyd och i hela landet.

Månad: År:
« FöregSep 2018Nästa »
MånTisOnsTorFreLörSön
11:00 »Gudstjänst med nattvard

Plats: Enebykyrkan. Christina Molin, Johnny Jonsson och Enebykyrkans kör.

11:00 »Gudstjänst med små och stora

Plats: Danderyds kyrka. Elisabet Munro och Kristin Molander, präster. Mariakören, Gosskören och Ceciliakören under ledning av Kerstin Evén. Kyrkkorv.

11:00 »Högmässa, Danderyd

Plats: Danderyds kyrka. Diakonins dag. Susanna Widner och Carl Henric Svanell, präster. Elisabeth Stenberg, Estelle Wiesel och Charlotte Dunér, diakoner. Askulkören och Blasiuskören. Kyrksoppa i Församlingen Hus.

11:00 »Gudstjänst, Eneby

Plats: Enebykyrkan. Mari Johnsson.

11:00 »Gudstjänst, Eneby

Plats: Enebykyrkan. Christina Molin.

11:00 »Högmässa, Danderyd

Plats: Danderyds kyrka. Staffan Hellgren, Kristin Molander och Lisa Axelsson. Danderyds sångensemble. Välkomnande av nyanställda.

09:30 »Vardagsgudstjänst

Plats: Enebykyrkan. Vardagsgudstjänst med små och stora. Elisabet Munro, präst.

10:00 »Vardagsgudstjänst

Plats: Petruskyrkan. Vardagsgudstjänst med små och stor. Elisabet Munro, präst

11:00 »Gudstjänst med små och stora

Plats: Enebykyrkan. Anna Ortner, Christina Molin och Mari Johnsson.

11:00 »Högmässa, Danderyd

Plats: Danderyds kyrka. Niklas Utterhall och Susanna Widner, präster. Upptakt för konfirmander i gruppen Biskops Arnö vinter.

11:00 »Högmässa, Djursholm

Plats: Djursholms kapell. Christina Odenberg, Kapellkören.

16:00 »Sätramässan

Plats: Sätraängskyrkan. Sätramässan - Kristen mystik, vad är det? Sätramässan leds pch planeras av Susanna Widner, präst, tillsammans med volontärer. Höstens tema: Kristen mystik - vad är det? Efter mässan är det kyrkfika med möjlighet till samtal. Övriga medverkanden: 23/9 Anna Smille, präst på St Görans sjukhus. 21/10 Ted Harris, präst, om konsten att hitta djupet. 18/11 Erik Schüldt, programledare, författare och kulturjournalist.

11:00 »Högmässa, Danderyd

Plats: Danderyds kyrka. Kristin Molander, präst. Danderyds kyrkokör.

11:00 »Gudstjänst, Eneby

Plats: Enebykyrkan. Christina Molin, avskedspredikan. Jenny Karlsson och Staffan Hellgren, präster. Enebykyrkans kör.

11:00 »Gudstjänst, Djursholm

Plats: Djursholms kapell. Fredrik Santell