I en tid där allt går i ett kan gudstjänsten bli en paus, ett andrum, och ett sätt att få perspektiv på sitt liv. När man sätter sig ner i kyrkorummet är man en del av ett sammanhang; här har människor suttit före oss och många fler kommer att sitta här efter oss. I gudstjänsten kan vi vara i fred med oss själva och Gud. Samtidigt har vi gemenskap med de som deltar i gudstjänsten. Alla är välkomna och man behöver varken vara medlem i Svenska kyrkan eller döpt.

Här kan du få information om gudstjänsterna i Danderyd:
• Titta i kalendariet på hemsidans startsida.
• Stockholms stifts gemensamma gudstjänstannons i Svenska Dagbladet och DN på fredagar.
• Ring Kyrkrösten: 08-568 957 34
• Gå in på Svenska kyrkans hemsida. Där finns information om alla gudstjänster i Danderyd och i hela landet.

Månad: År:
« FöregFeb 2018Nästa »
MånTisOnsTorFreLörSön
18:30 »Kvällsmässa med fördjupning

Plats: Djursholms kapell. Mässa, te och samtal om existentiella frågor på ett andligt och intellektuellt sätt. Samtalen leds av Kristin Molander, präst.

11:00 »Gudstjänst med nattvard

Plats: Enebykyrkan. Predikant: Christina Molin. Cathrin Sjöström – sång. Daniel Hector – gitarr. Eva Wedin - musiker.

11:00 »Gudstjänst med små och stora

Plats: Danderyds kyrka. Musiklekis och Barnkören sjunger under ledning av Kerstin Evén. Johan Björling, musiker

Plats: Djursholms kapell. Kristin Molander, präst

11:00 »Gudstjänst för unga

Plats: Enebykyrkan. Jonas Lund, pastor i Alliansförs. Eksjö. Christina Molin. Terese Fredenwall – sång. Equmenia Danderyd/Täby årsmöte efter gtj. Carl Nygren – piano

11:00 »Högmässa, Danderyd

Plats: Danderyds kyrka. Kristin Molander, präst. I gudstjänsten framförs Benjamin Brittens Rejoice in the lamb för kör, solister och orgel. En mycket besynnerlig text där varje solist är ett djur. Danderyds vokalensemble, Rikard Lindberg Karlsson, dirigent. Erik Wadman, orgel.

11:00 »Högmässa, Djursholm

Plats: Djursholms kapell. Caroline Krook, biskop emerita

16:00 »Sätramässa

Plats: Sätraängskyrkan. Präst: Susanna Widner Peter Halldorf, författare och retreatledare, om Kristen mystik.

19:00 »Askonsdagsmässa, Eneby

Plats: Enebykyrkan. Präst: Kristin Molander

11:00 »Högmässogtj, Danderyd

Plats: Danderyds kyrka. Gerogina Fornhammar McEwan, VocAlice och Diskantkören under ledning av Kerstin Evén.

11:00 »Gudstjänst, Djursholm

Plats: Djursholms kapell. Helena Hagert, Kapellkören. Läktarbuljong.

11:00 »Gudstjänst, Eneby

Plats: Enebykyrkan. Christina Molin, Enebykyrkans kör.

11:00 »Gudstjänst, Eneby

Plats: Enebykyrkan. Pär Hugosson, predikan och sång.

Plats: Djursholms kapell. Präst: Ulf Lindgren

11:00 »Högmässa, Danderyd