Det finns tre barnkörer att välja mellan beroende på barnets ålder. Körerna övar en gång i veckan och medverkar några gånger per termin i Gudstjänst med små och stora. Dessutom finns Musiklekis för 4-6-åringar.

Terminsstart
Körerna startdatum – se nedan. Nyanmälningar tas endast emot under augusti samt januari månad till körledare Kerstin Evén.

Danderyds gosskör
Killar åk 1-7. Gosskör för alla körsugna killar. Vi lär känna våra röster och sjunger unisont och tvåstämmigt, sakralt som profant. Vi övar oss i hur man står och sitter när man sjunger och hur man följer en dirigent. Vi medverkar i ca tre gudstjänster per termin och åker på Gosskörfestival tillsammans med ett hundratal andra killar från landets gosskörer.
Tid: Torsdagar kl. 16.30-17.15 för åk 1-2, kl 16.30- 17.45 för åk. 3-6.
Start: 16 augusti 2018.
Plats: Petruskyrkans församlingsgård, Kyrkvägen 27, Stocksund

Danderyds flickkör
Mariakören

För tjejer i årskurs F-2. Vi lär känna våra röster och sjunger unison körsång, sakralt som profant, barnvisor och gospel. Vi övar oss i hur man står och sitter när man sjunger och hur man följer en dirigent. Vi medverkar i tre gudstjänster per termin.
Tid: Onsdagar kl 17.15-18.00
Start: 29 augusti 2018
Plats: Petruskyrkans församlingsgård, Kyrkvägen 27, Stocksund

Ceciliakören
För tjejer i åk 3-7. Nu börjar vi träna tvåstämmighet, sjunger på flera språk och fortsätter öva vårt gehör. Repetoaren är mest sakral barnkör, men även gospel, musikal och pop. Vi medverkar vid ca 3-4 gudstjänster och konserter per temin samt åker på körresa och har kördagar.
Tid: Tisdagar kl 16.30-17.45
Start: 14 augusti 2018
Plats: Petruskyrkans församlingsgård, Kyrkvägen 27, Stocksund

Musiklekis
För både killar och tjejer. Vi lär känna våra röster och lär oss enkla sånger och rytmövningar på ett lekfullt sätt. Vi medverkar i tre gudstjänster per termin. Anmälan tas emot tidigast den månad barnet fyller fem år. Kören passar barn som är 5-6 år.
Tid: Onsdagar 16.30-17.00
Start: 29 augusti 2018
Plats: Petruskyrkans församlingsgård

Information: körledare Kerstin Evén, 08-568 957 49, 070-263 99 45.
kerstin.even@svenskakyrkan.se