sommarkvällskonserter i petruskyrkan

Fem onsdagar bjuder vi in till konsert och umgänge i Petruskyrkan. Varje tillfälle bjuder på en eller fler gästartister och möjlighet att dricka ett glas bubbel och mingla efter konserten.

Mästarduo med musik av mästarinna
Cecilia Zilliacus, violin och Bengt Forsberg, piano, är två av Sveriges främsta violinister och pianister. De framför bl a Amanda Maiers vackra sonat för violin och piano som duon nyligen spelat in.
Tid: Onsdag 30 maj 19:00 i Petruskyrkan, Kyrkv. 27

Nationaldagskonsert med modernt och omodernt
Två framstående ensembler bjuder på en inspirerande konsert med Schuberts mässa i G-dur och både traditionell och nyskriven svensk musik. Hugo Ticciati med O/modernt Stråkkvintett och Rikard Lindberg Karlsson med Danderyds Vokalensemble.
Tid: Onsdag 6 juni 19:00 i Petruskyrkan, Kyrkv. 27

Supertalang möter nestor
13-årige Hermann Pellbäck från Danderyd har vunnit flera internationella pianotävlingar. Thomas Schuback har varit hovkapellmästare på Kungliga Operan och professor på Operahögskolan. Musik av Bach, Rachmaninov och Lidholm.
Tid: Onsdag 13 juni 19:00 i Petruskyrkan, Kyrkv. 27

Sånger för ljusa nätter
Sommarsolståndet gör den nordiska natten magisk. Exempel från Birgit Nilssons och Jenny Linds repertoar ljuder i denna konsert tillsammans med violin, orgel och piano. Kristina Jenneborg, sopran, Gunilla Lindberg Karlsson, violin och Rikard Lindberg Karlsson, piano och orgel.
Tid: Onsdag 20 juni 19:00 i Petruskyrkan, Kyrkv. 27

Grande finale med Treitlerkvartetten
Danderydsfödde Oskar Treitler har med Treitlerkvartetten etablerat sig som en av Sveriges främste kammarmusiker. I kvartetten ingår även Caroline Waldemarsson-Treitler, violin, Jonna Inge, viola och Filip Graden, cello. De framför Valborg Aulins stråkkvartett i F-dur.
Tid: Onsdag 27 juni 19:00 i Petruskyrkan