Pilgrimsvandra!

Pilgrim Danderyd erbjuder natur, andlighet och friskvård – en inre vandring
i den yttre vandringens form. Pilgrimsvandringens fokus på inre ro och stillhet passar både den som tror och den som söker.

Vi är alla på väg och vi slår följe längs vägen. Vandringen på livsvägen öppnar för möten mellan medvandrare, oss själva och Gud. Inte minst i vår tid är det viktigt att komma bort från bruset. Välkommen att gå med på årets pilgrimsvandringar. Kortare eller längre i Danderyd med omnejd.

Vid dess vatten får du finna ro – skärgårdsvandring 25/8
Skärgårdsvandra en dag med Sollentunas pilgrimer. Vi tar skärgårdsbåten till Svartsö i Stockholms skärgård, belägen mellan Möja och Ljusterö.
Vandringen på Svartsö är ca 8 km och ön är en oexploaterad oas långt från storstadens buller och stress. Här finns både stora skogar och öppna hagar och ängar, lanthandel och matställen.

Ta med: vattenflaska, bra skor att vandra i och matsäck. Accesskort, kostnad för mat och båtbiljetter står du för själv.
Tid: 25 augusti 09:00.
Samling: Kajen i Vaxholm
Anmälan: Katharina Wolf Erixon 070-781 95 55 eller Rolf Häägg 070-545 88 75

(Skärgårdsvandringen var från början tänkt att vara en 2-dagarsvandring men då intresset för övernattning av för litet blir det en endagsvandring istället)

Stockholms Stifts Stjärnvandring 16/9 ca 15 km
Tredje söndagen i september vandrar pilgrimer från olika församlingar i Stockholms stift till en gemensam pilgrimsmässa i Jakobs kyrka. Pilgrimer från Vallentuna och Danderyd vandrar längs Edsviken, över Stocksundet mot Ålkistan och Bergianska trädgården. Där sammanstrålar vi med Sollentuna församling. Gemensamt fortsätter vi utmed Brunnsvikens strand in mot staden. Ta med matsäck och vatten för dagen.
Du som vill gå en kortare väg kan ansluta vid Danderyds sjukhus eller Bergianska trädgården.
Tid: Söndagen 16 september 09:00-17:30
Längd: ca 15 km
Samling: Sätraängskyrkan, Sjöbergsvägen 39, Danderyd. Hemresa med SL.
Anmälan: Rolf Häägg 070-545 88 75 senast 14 september

Rik inför Gud
Vi vandrar längs Edsvikens strand till Sätraängskyrkan. Där firar vi mässa.
Tid: Söndag 23 september 13:00-18:00
Längd: 5 km
Samling: T-banan vid Mörby Centrum.

Herre visa mig din väg
Pilgrim Danderyd deltar i Birgittafirandet i Fresta. Vi inleder med vandring och är tillbaka vid kyrkan omkring kl 17:00. Där får vi möjlighet att vila våra trötta ben.
Kl 18:00 inleds festligheterna med mässa, sång, dans och skådespel. Soppa serveras i eldarnas sken. Ta med matsäck.
Tid: Söndag 7 oktober kl 13:00-18:00
Längd: 9 km
Samling: Fresta kyrka
Anmälan: Rolf Häägg 070-545 88 75 senast 5 oktober.

Vårt evighetshopp, pilgrimsvandring i Alla helgons tid
Vi börjar med en reflektion i minneslunden vid Sollentuna kyrka. Därefter vandrar vi längs Norrvikens och Edsvikens stränder. Vårt mål för dagen är Turebergskyrkans gudstjänst kl 15.00. Ta med matsäck och vatten för dagen.
Tid: Söndag 4 november 11:30-16:00
Längd: 6 km