I Danderyds församling arbetar ca 60 personer inom en mängd olika yrken. Här finns präster, diakoner, musiker, ekonomer, förskolepersonal, administratörer, fastighet-, service- och IT-personal, kommunikatörer, kyrkogårdsarbetare med flera.

Vi söker en administratör

Tillsvidaretjänst (80%) med tillträde omgående eller efter överenskommelse.

I tjänsten ingår bland annat:

• Bokning av kyrkliga handlingar (dop, vigsel och begravningar)
  • Ansvarig för och handlägga av ärenden i diariet samt arkivet
  • Viss ekonomiadministration
  • Medlems- och verksamhetsregister (Kbok + Kyrksam)
  •   Andra administrativa uppgifter – post, inköp, statistik o.s.v.

Vilka är dina kollegor?
Inom församlingen är ni två administratörer som har ett nära samarbete. Tillsammans planerar och genomför ni ert arbete. Du arbetar även tillsammans med övrig personal, förtroendevalda och volontärer och har många externa kontakter med leverantörer, besökare, församlingsbor med flera.

Vem söker vi?
Till tjänsten söker vi en serviceinriktad, prestigelös och självständig person med god samarbetsförmåga, en lagspelare. Du är social och öppen men ödmjuk och stabil. Arbetet kräver att du kan planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

I ditt arbete kommer du att möta många människor i många olika sammanhang, i allt från glädje till sorg. Det är viktigt att du kan möta dem professionellt. Du representerar församlingen och är ett viktigt ansikte utåt. Vi kommer därför att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Du är medlem i Svenska kyrkan och delar Svenska kyrkans värderingar.

Vi vill vidare att du har minst gymnasieutbildning och gärna erfarenhet från kvalificerat administrativt arbete. Har du arbetat i Svenska kyrkan tidigare ses det som meriterande. Goda kunskaper i Officepaket och stor datavana är nödvändigt. Meriterande om du tidigare har arbetat i Aveny.

Individuell lönesättning tillämpas. Tillträde omgående eller efter överenskommelse. Intervjuer kommer att äga rum löpande.

Vill du veta mer är du välkommen att ringa kanslichef Katarina Gunnarsson, 08- 568 957 09.

Ansökan – senast 22/4
Din skriftliga ansökan med meritförteckning, löneanspråk och referenser skickar du till Danderyds församling, Box 2021, 182 02 Danderyd eller till katarina.gunnarsson@svenskakyrkan.se och ska vara oss tillhanda senast den 22 april. Märk ansökan: Administratör. Fackliga representanter nås via växeln 08-568 957 00.

Vi undanber oss kontakter med rekryteringsföretag då vi har valt att sköta rekryteringen i egen regi.