Glaskorset
Längst fram i kyrkorummet, i koret, finns ett magnifikt och grönskimrade kors i gjutet och hugget glas, delvis guldfolierat. Dagsljuset, som fångas upp av glasskulpturen, gör korset till ett dominerande blickfång. Formgivare: Dagmar Lodén.

Altaret
Altaret står intill korväggen och är utfört i svart granit.

Dopfunten
Dopfunten, som är placerad till vänster i koret, är tillverkad i ek och skuren av möbelsnickaren Jörgen Andersson. Dopskålen samt nattvardssilver, altarkors, blomvaser och altarljusstakar är tillverkade av silversmeden Bengt Liljedahl.

Orgel
Orgeln är tillverkad i jugoslavisk ek enligt ritningar av arkitekt Jan Wahlman. Den omfattar tio stämmor, fördelade på två manualer samt pedal. Orgelbyggandet genomfördes av Magnussons orgelbyggarfirma i Göteborg.

Kyrkklockorna
De två kyrkklockorna levererades 1962 av Bergholtz gjuteri i Sigtuna. Storklockan väger 485 kilo och lillklockan väger 285 kilo.

Skulptur
På innergården möts man av bronsstatyn ”Maternitet” som föreställer en ung kvinna med två barn. Den är komponerad av skulptören Axel Wallenberg.

Källa: Petruskyrkan i Stocksund av Inger-Britt Holmblad. Upplands kyrkor 217.