Carmina Burana, nya psalmer & målande dagbok

Det är dags för Kulturbiennal i Danderyd. Under tiden 14-22 oktober kan du välja mellan ett fantastiskt program – ljusfest, film, konserter, skrivarverkstad och mycket annat.

Danderyds församling är självklart med och inbjuder till konserter och föredrag. Måndag 2 oktober börjar biljettförsäljningen till Carmina Burana och Luthers ungar.

Luthers ungar – fyra föreställningar
Musikal av Karin Runow med Gosskören, Diskantkören, Flickkören och kompgrupp under ledning av Kerstin Evén.
Tid: lördag 14/10 14.00 och 16.00 samt söndag 15/10 14.00 och 16.00.
Plats: Petruskyrkan, Kyrkv. 27 i Stocksund.
Biljetter: 70 kr/30 kr (t.o.m. 12 år) Förköp i Församlingens Hus fr.o.m 1/10.

Från Mozart till Tegnér
Söndag 15 oktober 16.00 i Djursholms kapell
Åsa Wirdefeldt, violin, Johan Fransén, klarinett, Anna Christensson, piano. Biljetter vid entrén 150 kr (19-25 år – 100 kr). Förköp från 29/9 i Djursholms bokhandel.

Lunchkonsert med soppa
Svante Banér och hans tid. Pierre Nordahl, luta, teorb och sång.
Tid: tisdag 17/10 12.00
Plats: Församlingens Hus.
Entré: Fri entré till konserten. Soppa 50 kr.

Dagboken som konst
Vi skriver väl alla dagbok i någon form; veckokalendrar där vi antecknar kommande viktiga händelser, födelsedagar, möten? Några är mer ambitiösa – i efterhand redovisas dagens alla händelser. För återigen andra övergår dagboken till att bli ett konstverk i sig där text och bild integreras. Orden kompletteras med teckningar och collage och så är den “visuella” dagboken född. Tomas Lidmans föredrag handlar om konstnärer som behandlat dagboken på detta okonventionella sätt alltifrån Anders Zorn och Madeleine Pyk till Simon Gärdenfors. Föredrag med Tomas Lidman, tidigare riksbibliotekarie och riksarkivarie.
Tid: onsdag 18/10 18.30
Plats: Församlingens Hus.
Fri entré.

Gatans kör på Träffpunktens dag
Träffpunkten i Enebyberg bjuder på ansiktsmålning, yoga, kåserier m.m. Konsert med Gatans kör.
Tid: lördag 21/10 1.00-17.00.
Plats: Träffpunkten vid Eneby torg.

Nya psalmer!
Kom och sjung nyskrivna psalmer. Avslutningskonsert med Anders Frostensons Psalmskola under ledning av Per Harling och Christina Lövestam. VocAlice och Barnkören. Kerstin Evén, dirigent. Mattias Ekström Koij, ackompanjatör. Fri entré.
Tid: lördag 21/10 16.00.
Plats: Danderyds kyrka

Carmina Burana – två föreställningar
Scenisk kantat av Carl Orff. Danderyds Vokalensemble, Kongliga Teknologkören, Danderyds gymnasiums kör och teaterklass. Anders Kilström och David Huang, piano, slagverkare från Kungliga Operan, Sofie Asplund, sopran, Daniel Ralphsson, tenor, Fredrik Zetterström, baryton, Clara Svärd, regi, Anders Larsson, ljus och Rikard Karlsson, dirigent.
Tid: söndag 22/10 15.00 och 18.00.
Plats: Danderyds gymnasium, Rinkebyv. 4, Danderyd
Entré: 150 kr (gratis för barn upp till 12 år). Förköp fr.o.m. 1/10 i Församlingens Hus, biblioteken i Djursholm och Mörby centrum samt på Tickster.