hybrid 26/4-8/6

Hybrid är en utställning av industridesigner och abstraktkonstnären Benjamin Myrén-Kurpatow som korsar olika abstrakta stilar med alltifrån rent mörker till glada toner.
Verken har skapats främst av akryl, harts och vatten men flera andra medium har använts för att få ett annorlunda resultat varje gång.

Tekniker och verktyg som använts har egentligen varierat för varje tavla i ett försök till att utmana och skapa någonting som inte blir likt tidigare försök. Det kommer aldrig finnas för få medel eller för lite möjligheter att skapa vilket gör att innovation och inspiration blir en stor del av processen.

Tid: Utställningen pågår 26/4-8/6. Vernissage torsdagen den 26/4 17.00-19.00
Plats: Församlingens Hus, Angantyrv. 39 (bredvid Danderyds kyrka)
Öppet: måndag-fredag 9.00-16.00.

Så här berättar Benjamin om sitt skapande:
– Det nyttigaste har för mig har varit att lita på magkänslan och inte tänka för mycket, låta verktygen flöda och konsten skapas på ett så naturligt sätt som möjligt.
Konst är först och främst en väldigt terapeutisk uttryckskälla för mig. Att få uttrycka sig precis som man vill att och se resultat direkt eller efter några veckor – perceptionen ändras. Det är även en stor i det kreativa att alltid vara lite obekväm i processen så att man inte fastnar för något som funkar för tillfället – det tror jag även gäller det flesta saker i livet.
– För mig har det blivit en vana att fortsätta skapa tills jag har förstört något, det blir en stor lärdom av alla stegen jag har gjort och varför jag gillade något specifikt under vägen. Det går ju egentligen att säga att man måste våga offra något vackert när man har en känsla av att vägen är längre.